logo    БГ
БГ  EN

WWW www.mgu.bg

НОВИНИ

05.02.2018

Посещение в Москва 2018

На 30 и 31 януари 2018 година, част от ръководството на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“, в лицето на  проф. д-р Любен Тотев – Ректор и доц. Павел Павлов – Заместник Ректор по научноизследователска дейност, посетиха Национален изследователски технологичен университет  (МИСиС ) гр. Москва, Русия. Проф. Тотев и доц. Павлов участваха в научна конференция по повод  100 – годишнината на  Минен институт, бившият Московски минно – геоложки университет (МГГУ), понастоящем в структурата на МИСиС.

 

По време на посещението бяха проведени работни срещи с ръководството на университета. На срещите присъстваха проф. Алевтина Черникова - Ректор, проф. Игор Исаев – Зам. ректор по безопасност, проф. Александър Мясков – Директор на Московския институт и много други колеги.

При проведените срещи се поднови партньорски договор с университета (МИСиС ), гр. Москва. Договориха се конкретни стъпки за неговото изпълнение.

Description: C:\Users\MGU\Desktop\kosi\NOVINI SAOBSTENIYA\Moskva_2018\20180130_184532 (1).jpg

Доц. Павел Павлов, проф. Игор Исаев, проф. Алевтина Черникова и проф. д-р Любен Тотев

В рамките на работната програма бяха посетени и лаборатории на университета. Проведоха се срещи с ръководството на Минния институт, на които се обсъдиха възможностите за сътрудничество по програмата Еразъм+ и други инициативи за съвместни изследователски проекти с европейско финансиране. Бяха договорени и конкретни мероприятия за интензифициране на съвместната работа в образователната и изследователска дейности между двата университета.

 

Description: C:\Users\MGU\Desktop\kosi\NOVINI SAOBSTENIYA\Moskva_2018\20180130_181804.jpg

Връчване на почетен плакет на Директора на минния институт – проф. Александър Мясков

Връчване на награден плакет на проф. Андрей Корчак – последния Ректор на МГГУ

 

Сертификати

dd

Проекти и партньори

dd
LogoТел.
02 806 0530 Facebook Twitter